1
 
3
 
Romana | Engleza
 
 
2
7
1
 
10
11 prezentare evenimente repertoriu discografie concerte contact 18
19 20
21
 
TURNEE

În 1992, a participat la Festivalul „Fluviile Europei” de la Paris, apoi, după un turneu de concerte la Chișinău, a fost prezent, în 1993, cu mult succes, la Festivalul de la Peney-le-Jorat (Elveția) și la Festivalul Internațional de la Budapesta.
În 1994, corul a fost invitat în Rusia, la festivalul internațional „Pământul – casa noastră comună” (Ekaterinburg și Moscova)
În aprilie 1995, la invitația Asociației Balkan Pays de la Loire, corul a cântat în catedrala Sf. Donatien și în capela instituției religioase Blanche de Castille din Nantes (Franța), precum și la Centrul Cultural Român din Paris.
În iulie 1996, corul a fost invitat la Festivalul Internațional de Muzică de la Cantonigros (Spania). Cu această ocazie, corul a străbătut 8 țări europene și a dat concerte în Franța (Bruguières – Toulouse, Hyères) și în Germania (Diessen, Andechs, Krefeld).
În 2000, corul Symbol a susținut un turneu de concerte în Belgia și Germania, iar în 2001 a susținut o microstagiune de 7 concerte la Paris și un turneu în Belgia.
Un nou turneu de 14 concerte în doar 9 zile a fost realizat în decembrie 2003 tot în Belgia, având un succes de răsunet.
Ulterior, în decembrie 2004, corul a susținut două concerte la Oslo, Norvegia și a cântat în cadrul cununiei religioase a unei perechi norvegiano-română cântările specifice cununiei ortodoxe, cu un succes unic. Tot în 2004, corul Symbol a participat la Concursul Internațional „Béla Bartók” în Debrecen (Ungaria) și la Festivalul Internațional Religios de la Gabrovo (Bulgaria).
În 2005, a urmat un nou turneu în Belgia, în zona flamandă a țării, de această dată pe perioada verii. Datorită relației strânse cu Alianța Belgo-Română și cu gazdele inimoase din Flandra, corul Symbol revine în Belgia și în 2007 pentru un turneu de Crăciun.
În urma parteneriatului cu Corul Conservatorului din Alexandroupolis, în 2008 corul s-a deplasat în Grecia pentru o serie de concerte în Alexandroupolis și Orestiada.
2006 este anul primei invitații de participare la Festivalul Europeade. Corul ia parte la ediția a 43-a a festivalului în Zamora (Spania), unde se bucură de un succes răsunător. Ca urmare a recunoașterii primite din partea organizatorilor, în 2008 și 2009, corul Symbol participă la edițiile a 45-a și a 46-a a Festivalului Europeade în Martigny (Elveția) și respectiv Klaipeda (Lituania).
Tot in 2009, o parte a corului a revenit în Belgia pentru un nou turneu de Crăciun în zona flamandă și în Bruxelles, în timp ce membrii ramasi în țară au participat la tradiționalele concerte de colinde susținute în diverse locații din București.
In noiembrie 2010, corul Symbol a participat la a 27-a editie a Concursului International "Franz Schubert" de la Viena, Austria, unde a castigat Diploma de aur la sectiunea cor de copii si Diploma de argint la sectiunea muzica sacra.
In iunie 2011, corul a obtinut diploma "pentru excelenta interpretare" la Festivalul International de Muzica Ortodoxa de la Pomorie, Bulgaria, editia a VIII a.
In mai 2012, corul Symbol a participat la cea de-a 34 editie a Concursului Coral International "Gheorghi Dimitrov" de la Varna, Bulgaria, unde a obtinut premiul al III-lea la categoria "Coruri de copii".
In august 2014, corul Symbol a participat La Concursul Coral International de la Ohrid , Macedonia, unde a obtinut premiul I.
In iulie 2015, corul Symbol a participat la Concursul Coral International de la Preveza, Grecia unde a obtinut premiul I si medalia de aur la categoria "Coruri de copii", medalia de aur la categoria "Coruri de tineret", precum si premiul special pentru cel mai bun dirijor (dr. Luminita Gutanu Stoian).
In decembrie 2016 corul Symbol a efectuat cel de al zecelea turneu de concerte in Belgia, prezentand o serie de spectacole in zona Bruxelles si la Anvers.

Copyright (C) Corul Symbol | Toate drepturile rezervate
38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25