1
 
3
 
Romana | Engleza
 
 
2
7
1
 
10
11 prezentare evenimente repertoriu discografie concerte contact 18
19 20
21
 
ISTORIC

Corul „Symbol-Jean Lupu” a fost înfiinţat la data de 18 septembrie 1990 de către profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale româneşti. Membrii corului sunt cu toţii solfegişti şi cu credinţă în Dumnezeu.
Corul „Symbol” a cântat pe scenele Sălii Palatului, Radiodifuziunii Române, Ateneului Român, a Operei Naţionale, Universităţii Naţionale de Muzică, Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni, Uniunii Compozitorilor, diferitelor universităţi, precum şi în numeroase catedrale şi biserici din capitală şi din ţară.
mai mult

DIRIJORI

Profesorul Diacon Jean Lupu, fondatorul corului "Symbol-Jean Lupu", si-a facut studiile la Seminarul Teologic Ortodox din Craiova, la Liceul "Radu Greceanu" din Slatina si apoi studii muzicale la Timisoara si Bucuresti, fiind absolvent al Universitatii Nationale.
mai mult
Conferentiar univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian , dirijorul principal al corului, s-a născut în Chişinău, Republica Moldova. În 2003 şi-a luat doctoratul în Stilistică muzicală cu lucrarea „Opera secolului al XX-lea în Basarabia” în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, România.
mai mult

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
MISIUNE

Obiectivele precizate în statutul corului sunt: de a populariza, cu predilectie, creatia nationala, laica si religioasa (ultima, mult subestimata în perioada anterioara), precum si de a contribui la înaltarea spirituala a auditorului si la retusarea imaginii despre copiii României.Asemenea obiective au constituit, prin ele însele, un filtru de selecție, căci spre acest cor s-au îndreptat, benevol, numai copii în ale caror familii educația este o preocupare dominantă.

PALMARES

1991, la Karditsa, Grecia – la aproape un an de la înființare - trofeul pentru cea mai bună interpretare a muzicii bizantine.
iulie 1996, la Festivalul Internațional de Muzică de la Cantonigros, Spania, Corul Symbol a cucerit Premiul I la secțiunea „Coruri de copii” și Premiul Publicului (din 64 de formații participante).
1998 – Festivalul-concurs "Gavriil Musicescu" de la Chisinau, Republica Moldova – Premiul I.
mai mult

SPONSOR:

Copyright (C) Corul Symbol | Toate drepturile rezervate
38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25